Powered by Edgy Facts - Widget

28 iunie 2012

Oua gratinate cu sos bechamel

Da, stiu ca este cald afara...si bucataria nu este un loc foarte potrivit unde sa stai pe caldurile acestea, ce sa mai vorbim de cuptor!!! Darr, si acesta e un mare darrrrr, eu va prezint aici o reteta simpla, gustoasa si care nu necesita mult timp la cuptor. Poate fi consumata ca atare, sau puteti sa-i alaturati o salata racoaroasa, o  bucata de branza...sau de ce nu una de pastrama...de casa :P (vin in curand cu reteta!).
Eu am renuntat la orice alt adaos, pentru ca voi participa cu aceasta reteta la provocarea lunii iunie 2012  Dulce Romanie si este facuta special pentu Andie... sper sa-i placa!


Ingrediente
7 oua
1 lingura unt
3 linguri faina
300 ml lapte
200 ml smantana grasa
1 ceapa verde
1/2 legatura marar
50 gr cas de oaie
sare
piper

Treaba este foarte simpla, se fierb ouale tare aproximativ 6-7 minute, nu mai mult ca devin mult prea tari apoi.
In timp ce fierb ouale, trecem repede la sosul bechamel. Topim untul cu 50 ml de smantana intr-o tigaie, adaugam faina si amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Turnam restul de smantana si laptele treptat, amestecand continuu pentru a obtine un sos omogen si consistent. Lsam sa fiarba aproximativ 5 minute, dupa care il luam de pe foc.

Curatam ouale de coaja si le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.
Mararul si ceapa le spalam bine si te laiem marunt.
Casul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam in sosul bechamel ceapa, mararul, sarea si piperul dupa gust, apoi turnam compozitia in vas peste oua. Deasupra punem casul razuit.



Incalzim cuptorul la 200 de grade. Cand cuptorul e incins, punem vasul la cuptor si-l lasam aproximativ 20 de minute pana se rumeneste deasupra.

Cand e gata servim cu pofta :P
V-am spus ca se face usor, nu? Si daca tot nu am avut multe lucruri de spus la reteta asta, am zis sa pun mai multe poze...sa admirati mancarica din toate unghiurile :)


Gata, am fost scurta azi, nu pot decat sa va urez....
Pofta buna!




12 comentarii:

  1. Apetisant si frumos prezentata! Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Sara & Miki, multumesc pentru cuvintele frumoase! Pupici

    RăspundeţiȘtergere
  3. Uuuuu ,ce faina reteta si prezentare!!!
    Bravo!Superb blogul tau, imi place foarte mult.
    Te felicit!!!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Cat sunt de apetisante.Imi plac mult.Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Angelica, multumesc pentru aprecieri! Blogul superb il ai tu!!! Eu mai am de lucru putin :) Pup

    RăspundeţiȘtergere
  6. Mihaela, ma bucur ca-ti plac. Te pupicesc!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Ezact asta imi lipseste ca sa am o dimineata perfecta :)

    RăspundeţiȘtergere
  8. @The Wandering Oltean :)), ee nu cred...la ce preparate delicioase stii tu din bucataria franceza, taman la astea te-ai oprit? :P

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Distribuiti

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More